Αγορά είναι:
.jpeg ή .jpeg ή.jpeg ή.jpeg
Άρα Αγορά σημαίνει.. εδώ

ή  διαδύκτιο.jpg

Φύλλο Εργασίας: Ελεύθερη Αγορά

Α) Συμπληρώστε τα παρακάτω κενά:
  • Εάν η τιμή της σοκολάτας αυξηθεί, τότε οι καταναλωτές θα αγοράσουν _ _ _ _ποσότητα απ΄ότι συνήθως.

  • Όταν έχει εκπτώσεις στην αγορά, οι καταναλωτές ζητάνε να αγοράσουν _ _ ποσότητα αγαθών απ’ ότι πρίν τις εκπτώσεις.

  • Ο Αύγουστος είναι ο μήνας του καλοκαιριού που οι περισσότεροι καταναλωτές επιθυμούν να πάνε διακοπές για «θαλάσσια μπάνια» γι’ αυτό και οι τιμές των παραθαλάσσιων δωματίων είναι _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ σε σχέση με τους άλλους μήνες του καλοκαιριού.

  • Λόγω της οικονομικής κρίσης ο κόσμος αγοράζει πολύ λιγότερα αγαθά σε σχέση με πρίν. Αυτό έχει ως συνέπεια οι τιμές των αγαθών στην αγορά να _ _ _ _ _ _ _ _, γι’ αυτό και οι προσφορές είναι αρκετές.

  • Στην αρχή του χειμώνα η τιμή απο τα κάστανα στην αγορά είναι υψηλή (5 ευρώ) γιατί η ποσότητα αυτών στην αγορά είναι μικρή. Στα μέσα του χειμώνα όμως, που η ποσότητα αυτών στην αγορά θα αυξηθεί, η τιμή τους θα (π.χ. _ _ _ ευρώ).

  • Πρίν 20 χρόνια που η τεχνολογία για την παραγωγή των ηλεκτρονικών υπολογιστών δεν ήταν τόσο καλή όσο σήμερα η τιμή τους ήταν _ _ _ _ _.


Β) Χρειάζομαι ένα πακέτο μακαρόνια για το μεσημεριανό μου γεύμα. Θα τα αγοράσω απο το σουπερ μάρκετ ή το μπακάλικο της γειτονιάς μου; Γιατί; ...........................................................................................................................................................................................
.png.png

Ο Νόμος της Προσφοράς εδώ
Ο Νόμος της Ζήτησης εδώ

Μαθαίνω παίζοντας!

by akoutelida
και

by akoutelida